top of page

VAD DU SÄGER EFTER DESSA TVÅ ORD GÖR ALL SKILLNAD I DITT LIV
Det finns två ord som är så otroligt viktiga att de kan förändra ditt liv totalt. Hur du använder dessa ord kan antingen dra ned dig eller lyfta upp dig. Många använder dessa ord dagligen utan att förstå hur kraftfulla de är. De som har förstått och implenterat denna kunskap kan verkligen få ALLT de önskar.

Orden är...

“I AM” eller “JAG ÄR”.

Ditt undermedvetna tar allt som du säger som fullkomlig sanning och kommer alltid bevisa att du har rätt. Så de orden du sätter efter “JAG ÄR” gör all skillnad.

Om du säger saker som “Jag är dålig på…”, “Jag är tidsoptimist”, “jag är slarvig”, kommer ditt undermedvetna göra det till sin sanning.


WHAT YOU FOCUS ON EXPANDS.

Även fast jag är väldigt duktig på detta kan till och med jag ibland säga dessa ord tillsammans med beteenden jag vill bli av med. T.ex. att jag är en tidsoptimist. Det slog mig nu i skrivande stund… Det är OK. Nu när jag kom på mig själv använda denna mening skapar jag en medvetenhet kring det, och kommer lättare att kunna uppmärksamma det nästa gång jag vill säga detta. Med medvetenheten kan jag sedan VÄLJA att säga annorlunda. Det är dock viktigt att välja rätt ord.


Om jag väljer att säga: “Jag är duktig på att komma i tid”, skulle det kunna filtreras bort direkt då det inte stämmer in på den bilden jag har av mig själv. Även om det givetvis är mycket bättre att uttrycka mig så, kan det vara bra att skapa en mening som känns mer sann för mig så att den inte riskerar att filtreras bort.

Det är också viktigt att inte placera in negativa eller negativt betingade ord som t.ex “Jag är villig att lära mig vara i god tid så att jag slipper stressa”. Vår hjärna skiljer inte på negativa eller positiva ord, och kan inte processa ord som "inte", utan skapar en bild utav de orden vi säger oavsett vilka ord vi väljer. När jag använder ordet “slipper stressa” i denna mening kommer min hjärna ändå skapa sig en bild av stress, och det blir mer troligt att jag kommer att känna just stress. De negativa ord du säger/tänker skapar bilder i ditt huvud som gör det mer troligt att du producerar beteenden som du inte vill ha och som bekräftar det du säger om dig själv.


En bra mening att använda istället skulle kunna vara: “Jag är villig att lära mig planera min tid bättre så att jag alltid är i god tid”. I denna mening fokuserar jag på något mer positivt, som känns mer sanningsenligt och bra för mig, och skapar ett beteende som jag VILL ha.


Se nu till att de ord du sätter efter “JAG ÄR” är positiva och stöder det liv du vill leva. Och upptäcker du att du använder de på ett negativt sätt, kom tillbaka till detta inlägg och gör om din mening enligt dessa principer.


Ta gärna en liten stund och tänk över hur du brukar använda "jag är". Finns det några saker du kan komma på redan nu som du säger som inte är till din fördel? Gör om de direkt så att du vet hur du ska tänka/säga istället nästa gång de dyker upp.
165 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page